Steve's 9 Recepten Voor Wild Zwijn En Varkensvlees

Steves 9 Worstrecepten Met Wild Zwijn Of Varkensvlees

Je hebt nieuw gereedschap nodig om worst te maken. Een van de onmisbare tools is een worstvuller.

Er zijn er verschillende op de markt, variërend van de meest voorkomende handmatige tot elektrisch bediende exemplaren met tal van geweldige functies.

Als je besluit om een worstvuller aan te schaffen en je voelt je ambitieus, dan hebben we een lijst met zelfgemaakte worstrecepten samengesteld met wild zwijn of varkensvlees.

Zoete Italiaanse Worst

Ingrediënten

  • 1 kg gemalen wild zwijn of varkensvlees
  • Rode wijnazijn, optioneel: 3 eetlepels
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 theelepels vers gemalen zwarte pepervlokken
  • 2 theelepels Gerookte Paprika
  • 2 theelepels knoflookpoeder:
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 1 Eetlepel gemalen venkel
  • 1 theelepel gedroogde oreganoblaadjes
  • 1 theelepel gedroogde tijmblaadjes
  • 1 Eetlepel Zout
  • Varkensdarmen

Routebeschrijving

Doe alle kruiden bij elkaar in een kom en meng ze (suiker, peper, paprika, knoflookpoeder, uienpoeder, venkel, oregano, tijm en zout).

Combineer het varkensvlees, de rode wijnazijn en de kruiden in een mengkom en meng ze grondig om ervoor te zorgen dat alle kruiden gelijkmatig over het gemalen varkensvlees worden verdeeld.

Verdeel de worst voor het vullen in stukken en vries ze in. Zet de omhulsels op de stuffer.

Voeg het vleesmengsel toe aan de vuller en begin met het maken van schakels, 6-20 cm.

Als je klaar bent met alles, hang je je links op een koele plaats. Als ze gedroogd zijn, plaats ze dan maximaal 12 uur in de koelkast voordat je ze gaat koken.

Hete Italiaanse Worst

Ingrediënten

  • 1 kg gemalen wild zwijn of varkensvlees
  • 2 theelepels suiker
  • 2 theelepels gemalen venkelzaad
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 1 Eetlepel hete paprika
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel rode pepervlokken
  • 1/2 kop ijswater
  • Varkensdarmen

Routebeschrijving

Meng het varkensvlees in een kom met de kruiden. Meng ze gelijkmatig door het vlees.

Het mengsel is maximaal drie dagen houdbaar in de koelkast. Voeg het venkelzaad, de rode wijn en het ijswater toe aan het bevroren deeg en meng goed met je schone hand.

Om een worstvuller te maken, rijg je op varkensdarmen. Doe je worst in de vulmachine en voer deze uit volgens de instructies van de fabrikant om de links te maken.

Als alle schakels klaar zijn, hang ze dan maximaal twee uur op kamertemperatuur om te drogen.

Kooktips

Controleer op eventuele luchtbellen bij het maken van uw links. Gebruik een worstprikker om eventuele luchtbellen te doorprikken.

Portugese Linguica Worsten

Ingrediënten

  • Gemalen Wild Zwijnvlees, of Varkensschouder 2kg
  • 2 theelepels witte suiker
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 2 theelepels gemalen zwarte peper
  • 1 theelepel hete paprika
  • Zout: 1 theelepel
  • 1 pond Varkensvet
  • 3/4 kop Portugese rode wijn
  • 1/2 kop droge melk
  • Varkensdarmen

instructies:

Doe de overige ingrediënten in een kom en meng goed met je gehakt. Koel gedurende 3 uur of ’s nachts, indien mogelijk.

Vorm ze in porties met behulp van worstvuller om links te maken. Als u klaar bent met het maken van de aansluitingen, spreid ze dan uit op een bakplaat en zet ze maximaal drie dagen in de koelkast.

Zorg ervoor dat je ze dagelijks omdraait, zodat de schakels kunnen drogen en uitharden.

Rook de links ongeveer vier uur en dan zijn ze klaar om geserveerd te worden.

Kooktips

Droge melk kan een optie zijn, maar het kan helpen het vocht van de worst te behouden tijdens het roken.

Cajun Boudin Worst

Ingrediënten

  • Gemalen Varkensvlees, Wild Zwijn 1kg
  • 5 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 3 Eetlepels Cajun-kruiden
  • 2 groene paprika’s, fijngesneden
  • 2 kopjes witte rijst
  • 2 theelepels zout
  • 1 kop ui, gesnipperd
  • 1 kopje groene ui in blokjes gesneden
  • 1 kop gehakte peterselie
  • 1/1 kg Lever
  • 1/1 kg Varkensvet
  • Varkensdarmen

Routebeschrijving

Meng het varkensvlees, het zout, de lever, de groene paprika en het vet met de ui en knoflook in een grote pan.

Voeg de Cajun-kruiden toe en bedek met water en breng aan de kook en kook zachtjes tot alles zacht is gedurende minstens 2-3 uur.

Gebruik een schuimspaan om de pan te verwijderen en laat hem afkoelen terwijl je de groene ui en de gekookte rijst roert. Om het mengsel meer samenhangend te maken, mengt u ze ongeveer 2-4 minuten door elkaar.

Vorm het mengsel in vormen met behulp van je worstvuller en bak ze. Doe de worst in een grote pan met heet gezouten water. Kook de worst tot hij bruin en stevig is.

Serveer het meteen.

Zuid-Afrikaanse Boerewors

Ingrediënten

  • 1 kg gemalen varkensvlees of wild zwijn
  • 2 Eetlepels Zeezout
  • 2 theelepels bruine suiker
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper
  • 1 pond Speck Fat
  • Gemalen kruidnagel: 1 theelepel
  • 1/2 kop bruine azijn
  • 1/1 kg brede worstdarmen
  • 1/4 kop korianderzaad
  • 27g gemalen Spaanse peper
  • 7 g gemalen nootmuskaat
  • Varkensdarmen

instructies:

Meng in een grote kom het varkensvlees, peper, zout, koriander, kruidnagel, Spaanse peper en nootmuskaat. Voeg vet toe en meng ze goed.

Zet ze minstens een uur in de koelkast, of je kunt ze een nacht laten staan als je kunt.

Zorg ervoor dat je je stuffer klaarmaakt voor vulling. Nadat je al het worstmengsel in een worstvorm hebt gedaan, laat je het minimaal 24 uur in de koelkast afkoelen zodat het op smaak kan komen.

Kooktips

Boerewors worden vaak op de grill gegrild. De worst duurt 4-5 minuten aan de eerste kant totdat de worst een mooie grillkleur heeft. Draai ze om en bak de tweede kant nog 3-4 minuten tot ze stevig zijn.

Zodra de worst klaar is, leg je ze op een grote schaal en serveer je ze.

Gekruide Wild Zwijn Worst

Ingrediënten

  • Gemalen Wild Zwijnvlees 2kg
  • 1 kg gemalen varkensschouder
  • 2 theelepels suiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel Knoflookpoeder
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 15 g fijngehakte verse rozemarijn
  • 15g nieuwe salie, fijngehakt
  • 1/2 kopje witte wijn
  • 1/4 kopje ijswater
  • Varkensdarmen

Routebeschrijving

Leg het vlees in de vriezer en vries het ongeveer een uur in.

Combineer de ingrediënten (knoflook, zout en suiker) en meng ze goed en laat ze ongeveer een uur rusten in een vrijgemaakt.

Voeg wijn en water toe aan je vlees en meng ze voorzichtig maar grondig gedurende ongeveer 1-2 minuten. Als het mengsel goed gemengd is, bewaar ze dan op een koele plaats, bij voorkeur in de koelkast.

Om koppelingen te maken, plaatst u wat varkensdarmen in een kom met kokend water. Als je klaar bent, kun je je worst maximaal 5 uur ophangen.

Als ze zijn gedroogd, zijn ze klaar om gekookt te worden of in de koelkast te bewaren tot ze nodig zijn.

Kooktips

Na het drogen kunt u worsten invriezen. Het is echter het beste om minimaal een dag te wachten met invriezen. Dit helpt de vorm van de worsten te behouden en in de vriezer op te spannen.

Hmong Worst Met Wild Zwijn

Ingrediënten

  • Gemalen wild zwijn 2kg
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 Groene Uien, Gesnipperd
  • 3 Thaise Chiles, fijngehakt
  • 2 eetlepels gemalen zwarte peper
  • Zout: 2 eetlepels
  • 2 Eetlepels Vissaus
  • 1 Eetlepel Gemalen Gember
  • 1/2 kopje vers limoensap, gekoeld
  • 1/4 kopje ijswater
  • Varkensdarmen

Routebeschrijving

Voeg in een grote kom de kruiden, knoflook en kruiden toe en meng het kruidenmengsel met het vlees en het vet.

Vries dit mengsel ongeveer een uur in tot het erg stevig is. Neem wat varkensdarmen en leg ze ongeveer 5-10 minuten in een kom met water voordat je ze gebruikt.

Vul de worst in de omhulsels om schakels voor de batch te vormen. Hang de worsten op een koele plaats zolang ze nog koud zijn. Kook de worstjes als ze gedroogd zijn.

Mazzafegati Italiaanse Leverworst

Ingrediënten

  • Gemalen varkensschouder 1kg
  • 5 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 2 theelepels zout
  • Suiker: 1 Eetlepel
  • Gemalen Varkenslever 1 lb
  • 1 pond Varkensvet
  • 1/2 kop pijnboompitten, geroosterd
  • 1/2 kopje zoete witte wijn
  • Varkensdarmen

Routebeschrijving

Bevries de meet voor een uur of zo.

Je kunt alle kruiden met het vlees mengen, behalve de wijn. Laat het ongeveer 30-45 minuten afkoelen in de koelkast.

Mix de wijn met je schone handen tot er een samenhangend mengsel ontstaat.

Nadat het klaar is, zet je het minimaal een uur in de koelkast.

Voordat u varkensdarmen gebruikt, plaatst u ze in een warmwaterbak.

Vul de worst in de vuller en begin met het maken van links. Als je klaar bent, hang je al je worst ongeveer 5-6 uur op een koele plaats. Hang de worst minimaal een uur op als deze nog warm is.

Na het drogen kun je ze koken.

Mexicaanse Chorizo

Ingrediënt

  • 1 kg gemalen varkensvlees
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 eetlepels ciderazijn of witte wijn
  • 1 Eetlepel Zout
  • Mexicaanse Oregano: 1 Theelepel
  • 1 theelepel (plat) gemalen koriander
  • Zoete Paprika: 1 Eetlepel
  • 1 Theelepel Gerookte Paprika
  • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
  • 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper

instructies:

Meng het vlees in een grote kom met alle overige ingrediënten tot het goed gemengd is. Laat het vlees minimaal een uur in de pan rusten voordat u het afdekt.

Vul de worst en maak schakels van ongeveer 15 cm. Bewaar de worst in de koelkast tot je hem gaat gebruiken.

Worst maken is leuk. Door ze te maken met een worstenvuller wordt het nog leuker. Geniet van het maken van uw worst door uw favoriete recept te kiezen.

Je kunt ons vorige artikel over worstrecepten, 10 worstrecepten met hertenvlees, lam of geit hier vinden.