Maak Jij Deze Fouten Bij Het Zetten Van Koffie?

Het maken van een geweldige kop koffie, ongeacht de brouwstijl van uw jam, is niet eenvoudig.

En zelfs leden van de koffie-thuisstam van caf-kwaliteit, die geïnvesteerd zijn in het maken van een goed brouwsel, maken fouten die een ernstige impact hebben op de kwaliteit van wat je uiteindelijk krijgt.

Er zijn oplossingen. En de eerste stap is toegeven dat je een probleem hebt. Laten we eens kijken naar enkele fouten die u zou kunnen maken zonder het te beseffen.

Komt een van deze fouten u bekend voor? Maak je geen zorgen als ze je bekend voorkomen. Er is geen directeurskantoor in koffie. Je kunt gewoon stoppen met ze te maken en dan komt het wel goed.

Vergeten Uw Brouwsel Te Loggen (schrijf De Details Op)

Je bedoelt dat je je brouwsel NIET logt?? ?

Overweeg om van koffie een nooit eindigend wetenschappelijk project te maken. Elke keer dat je een kopje maakt, doe je een examen.

Hoewel dat misschien verschrikkelijk klinkt (zoals een nachtmerrie-flashback naar de middelbare school), is het in feite helemaal geweldig.

Goede koffie is een product van consistentie.

Je hebt het oude gezegde gehoord dat waanzin is hetzelfde steeds maar weer te herhalen en een andere uitkomst te verwachten.

Nou, zet dat op zijn kop. Geweldige koffie ontstaat door steeds weer hetzelfde (juiste) te doen.

Je moet kunnen identificeren wat werkt.

Koop een koffielogboek of dagboek. Het hoeft niet chique te zijn. Het hoeft niet chique te zijn.

Houd elk brouwsel bij in uw koffielogboek. Dit omvat het zettype, de grootte van de bonen, de maalgraad en de watertemperatuur.

Dit vergt wat vallen en opstaan en ik stel voor dat wanneer u aan het aanpassen bent, dit met één element tegelijk doet.

Dit is een veel betere methode dan willekeurige dingen veranderen en niet weten wat werkt.

Het mooie hiervan: als je eenmaal goede recepten hebt (omdat verschillende brouwsels hun eigen informatie nodig hebben), dan ben je klaar.

Je kunt elke keer kick-ass koffie zetten.

Vertrouwen Op Je Koffiemolen

Zoals we allemaal weten, zijn braammolens een geweldig hulpmiddel bij het nastreven van de perfecte kop. En ik raad je ten zeerste aan om er een te kopen als je er nog geen hebt.

Er zijn enkele goede modellen op de markt en ik geloof dat elke keuken er een nodig heeft.

En u moet niet al uw vertrouwen in uw braammolen stellen.

Wat zeg je?

Ja. Dat is juist. Ik zei het.

Zelfs met een echt goede braammolen heb je een back-up nodig.

Koffiemolens, zelfs de beste, hebben net als mensen gebreken. Je krijgt gewoon niet elke keer een volledig uniforme maling en voor een geoptimaliseerd brouwsel is het cruciaal om de deeltjes die te groot of te klein zijn kwijt te raken.

De koffiezeef is de held van het verhaal.

Wat is eigenlijk een koffiezeef?

Ik beschouw het als een meesterwerk van genialiteit. Hij is klein en precies, met metalen gaasjes waarmee je koffiebonen maalt.

Het gebruik van een koffiezeef is een game changer.

Laten we duidelijk zijn, hoewel het slechte koffie niet beter zal maken, maar het zal goede koffie geweldig maken.

Is dit niet de heilige graal waar we allemaal naar streven? Wat maakt geweldige koffie?

Ongefilterd Kraanwater Om Koffie Te Zetten

Er zijn momenten dat ik dit zeg en mensen kijken me aan.

Degene die denkt: “Maak je een grapje?” (of erger Ben je je stinkende geest kwijt? ).

Ja, die blik.

Je zou het misschien niet verwachten, maar ik wel. Of misschien zou je het verwachten.

Het is een feit dat het water dat je gebruikt om koffie te zetten van belang is.

Kraanwater kan allerlei soorten troep bevatten, van chloor tot overtollige mineralen die niet goed zijn voor je koffie.

Er zit een nuance in de smaak van water. Het hangt allemaal af van waar je woont, welk water je hebt en hoeveel je betaalt.

Sommige mineralen in water kunnen worden gebruikt om espresso te maken, maar niet voor French Press of Aeropress.

Het is belangrijk om de chemie van koffie en water te begrijpen, zodat u ervoor kunt zorgen dat uw koffie niet negatief wordt beïnvloed door uw water, maar dat het de smaak verbetert.

Het is de moeite waard om waterfiltratiesystemen te bekijken als je er geen hebt. Gefilterd water is een zegen.

Je Bent Vergeten Je Papieren Koffiefilter Uit Te Spoelen

Je Bent Vergeten Je Papieren Koffiefilter Uit Te Spoelen

Dit is een van die dingen waarvan je je hoofd schudt als je je realiseert dat je je koffiefilters al dagen niet echt goed hebt uitgespoeld.

Ofwel, in het geval van een lid van een koffiestam, weet ik het al een paar weken.

Ze spoelde vluchtig af en vroeg zich dan af waarom ze problemen had met de smaak van haar koffie.

Het is geweldig dat ze allemaal aan boord waren met herbruikbare filters. Dit is een eerbetoon aan Moeder Natuur, die ons het beste van alle bonen heeft gegeven: de koffieboon.

Het is belangrijk om het filter goed uit te spoelen.

Olie, koffiemeelstof (onzichtbaar met het blote oog) en andere deeltjes kunnen de smaak van je koffie ernstig aantasten.

Ik spoel de mijne uit na elke brouwsessie. Het is een gewoonte waar ik lang geleden aan gewend ben geraakt.

Deze gewoonte is iets dat ik sterk aanbeveel.

Gebruik Oude (beschimmelde Bonen)

Als je me leuk vindt, ben je thuisgekomen uit de supermarkt met melk met een houdbaarheidsdatum van morgen.

Je vergeet te controleren.

Het gebeurt ook met koffiebonen.

Ik heb me schuldig gemaakt aan reizen en het vinden van een geweldige lokale koffiebrander en wat mee naar huis nemen. En dan, een week of twee later, smaakt mijn koffie niet zo magisch als tijdens mijn reis.

Dat komt omdat de bonen oud worden.

Het lijkt een goed idee, maar zorg ervoor dat u geen bonen koopt die dichter bij de houdbaarheidsdatum liggen dan de braaddatum.

Neem aan dat als je je bonen in een luchtdichte, glazen pot op een koele, donkere plaats bewaart, je ongeveer een maand krijgt voordat de smaak verslechtert.

En ook al denken mensen nog steeds dat het oké is om je bonen in de vriezer te bewaren, doe dat alsjeblieft niet.

Er gebeurt iets heel vochtigs dat niet goed is voor de boon of je smaakpapillen. Dit is een moment waarop je gewoon nee moet zeggen.

Je loopt het risico dat je bonen bruin worden als ze in de vriezer worden bewaard, of als de container niet wordt afgesloten met een deksel.

En dat is voor niemand goed.

Het gebeurt niet altijd, maar het kan afhankelijk van hoeveel vocht er in de bonen komt. Meestal gaat u hier niet dood aan, maar het is niet goed voor u en u kunt er ziek van worden.

Het smaakt verschrikkelijk.

Soms begint de mal echter net en kun je hem niet helemaal zien.

Het is niet altijd mogelijk om ervoor te zorgen dat je alleen verse koffiebonen gebruikt. Daarom zijn er koffieabonnementen in het leven geroepen. U ontvangt automatisch de exacte hoeveelheid bonen die u nodig heeft. Zo gebruik je altijd verse koffiebonen. Lees hier meer over abonnementen voor koffie.

U Kiest De Verkeerde Koffiebonen Voor Uw Brouwproces

Je kunt veel leren over het combineren van gebraad met de beste brouwmethode. Dit is een geweldig onderwerp waar je veel van kunt leren.

Laten we bespreken welk braadstuk bij welk brouwproces past.

De National Coffee Association of France heeft een geweldige website die in detail de verschillen tussen verschillende brandingen uitlegt.

Een lichte branding zorgt ervoor dat de nuances en smaak van de koffieboon de sterren van de show zijn en een donkere branding-smaak komt meestal van het brandproces.

Als het gaat om het huwelijk van gebraad met brouwsel, kun je in het algemeen deze benadering gebruiken:

Een Goedkope Koffiemok Gebruiken (en Je Kopje Niet Opwarmen)

Hoewel het misschien triviaal lijkt, is dit cruciaal.

Heb je ooit een lekker biertje gedronken uit een waardeloze plastic beker? erg.

Wat zou je kiezen als je een fles champagne zou krijgen en de keuze had uit een plastic of een glas?

Natuurlijk kies je het glas omdat het zo lekkerder is, toch?

Het blijft koeler, voelt beter aan en smaakt daardoor beter. Voor koffie geldt hetzelfde.

drink je koffie niet uit plastic, melamine of blik (tenzij je kampeert of Cowboy-koffie maakt, dan is blik oké).

Zoek een mok van glas of keramiek of een kopje dat je lekker vindt , niet alleen vanwege de smaak, maar ook vanwege de ceremonie en traditie .

Het is voor het genot van de shot of kop koffie dat je de moeite hebt genomen en de tijd hebt genomen om te brouwen.

En uit liefde voor alles wat goed en heilig is, verwarm alstublieft uw kopje. Verwarm de koffie niet door deze in koude kopjes te gieten.

Dit is gewoon fout.

Als je koffiezetapparaat geen kopjesopwarmfunctie heeft, verwarm dan wat water in een kopje en laat het zetten. Giet vervolgens het hete water in het kopje en laat het afkoelen. Je koffie zal er beter van smaken.

Laatste ding:

Espresso hoort in een espressokopje. En er zijn een aantal stylinen die er zijn.

Als iemand je een espresso schenkt op de bodem van een grote mugspit aan hun voeten en zegt bitch please

Afronden: Je Nieuwe Houding = Het Is Geen Fout, Het Is Een Experiment (je Verzamelt Gegevens)

Soms weten we niet wat we niet weten. Deze fouten kunnen eenvoudig worden gecorrigeerd.

En sommigen van hen, zoals het combineren van het juiste gebraad met de juiste brouwstijl, kunnen een heel nieuw avontuur voor je worden.

De reis maakt dit koffie-avontuur zo onvergetelijk. Elke tip en truc helpt ons onze vaardigheden in de wetenschap en kunst van het koffiezetten te verbeteren.

En daar draait het allemaal om, de weg vinden naar een goede kop koffie.