Hoe Cuban Coffee Cafe Cubano Recept Te Maken

Cuba herbergt een levendige koffiecultuur. U kunt de hele dag sterke koffie of espresso krijgen. Het begint ook zijn eigen koffie te verbouwen.

Cubaanse koffie is ook bekend onder de Spaanse naam, caf cubano, of als een cafecito , wat zich letterlijk vertaalt naar kleine koffie. Dit is een shot espresso met rijk suikerschuim. Het wordt vaak geserveerd als dessertdrank.

Klinkt heerlijk? Cubaanse koffie zetten bij jou thuis? Deze gids laat u zien hoe.

WAT JE NODIG HEBT

  • gemalen koffie
  • kopje suiker
  • Moka pot
  • Een grote kom of maatbeker
  • 1 eetlepel maatlepel
  • Een lepel, vork of kleine garde
  • Vier kleine serveerglaasjes, tussen 3 en 113 gm

IN EEN OOGOPSLAG

Een Paar Woorden Over De Ingrediënten

  • Gemalen koffie: Traditioneel gebruikt Cubaanse koffie een zeer donkere branding, ofwel een Italiaanse branding of een Spaanse branding. Deze braadstukken zijn zo bitter dat ze kunnen worden geassimileerd met suiker.

Uw speciale light roast zal in dit geval niet werken.

  • De meest populaire koffiemerken in Cuba zijn Cafe Bustelo, Cafe La Llave en Cafe Pilon, maar voel je vrij om je eigen favoriete donkere gebrande bonen te gebruiken of bekijk onze keuzes voor de beste donkere gebrande bonen.

Kopsuiker: je hebt twee opties. Je krijgt meer koffiesmaak van witte suiker. De meest voorkomende in Cuba is demerara of bruine suiker. Dit zorgt voor dikker schuim, een zoetere drank en meer melassesmaak.

Apparatuur

  • Moka-pot, of espressomachine met zes kopjes, ook bekend als Moka-pot. Een Moka-pot maakt zeer sterke koffie. Een kopje weegt twee ons. Dus een espressomachine met zes kopjes maakt 340 gram sterke espresso-achtige koffie.
  • Een grote maatbeker of kom: hier zet je de Cubaanse koffie. Schenk het dan in kleine glaasjes.
  • Een eetlepel maatlepel
  • Een lepel, vork of kleine garde
  • Vier kleine serveerglaasjes, elk tussen de 3 en 113 gram, zoals espressokopjes

Cuba’s koffiecultuur is, net als veel andere aspecten van het Cubaanse leven, sinds 1960 gevormd door het embargo van de Verenigde Staten. Ondanks dit embargo is het blijven bloeien.

Om de schaarse koffierantsoenen aan te vullen, bedacht de overheid vroeger een unieke melange van koffie, gebrande bonen en geroosterde kikkererwten. Dit bittere brouwsel heeft geleid tot Cuba’s liefde voor superdonkere, gezoete koffie. Dit brouwsel is bitter en een teken van de belangrijke rol die koffie speelt in de cultuur van het land. Het gaat meer om de gemeenschap dan om speciale bonen.

Opgegroeid in Cuba, was een grote pot op het fornuis met koffie de steunpilaar van vele sociale bijeenkomsten en lange gesprekken.

Hoewel de caf cubano uit een bescheiden begin is ontstaan, is het nu een populair internationaal gerecht, geserveerd in enkele van de beste cafs. Volg deze stappen om het thuis te maken. Je zult versteld staan hoe gemakkelijk het is om zoiets lekkers te maken.

1. Bereid de espresso

Cubanen bereiden espresso bijna altijd in een Moka-pot in plaats van een standaard espressomachine.

Moka-potten staan bekend om hun verbrand smakende koffie. Maar je kunt dit voorkomen door de juiste techniek te gebruiken. Begin met het vullen van de onderkant van de espressomachine met water volgens de instructies van de fabrikant, maar gebruik kokend in plaats van koud water. Verwarm het water op laag vuur tot het gorgelt. Om overkoken te voorkomen, verwijdert u de brewer onmiddellijk nadat u het gorgelen hoort.

Een tip: het café Cubano kan een zeer vergevingsgezinde drank zijn. Elke sterke koffie kan worden gebruikt, zelfs als je geen Moka Pot hebt. Je kunt brouwen met een AeroPress of een extra sterke Franse pers, maar je kunt zelfs een espressomachine of koffiezetapparaat gebruiken. Als je weet hoe je Vietnamese koffie zet met een phin, dan is dit ook een uitstekende basis voor Cubaanse koffie.

2. Bereid De espuma

De espuma wordt ook wel de expumita genoemd . Het is het suikerschuim dat je maakt door koffie en suiker samen te kloppen. Espuma is inderdaad het Spaanse woord voor schuim. Het lijkt een beetje op de crema van een traditionele espresso, maar dan veel zoeter.

U begrijpt het principe als u kennis neemt van de Dalgona-koffiegekte. Verse koffie geeft echter niet hetzelfde luchtige schuim als oploskoffie. In dit geval ben je op zoek naar een meer dikke, schuimige siroop.

Om het te maken, doe je de C van suiker in de kom en voeg je een eetlepel van de gezette koffie toe aan de suiker. Meng de suiker en de koffie tot het schuimig wordt.

Als het te droog aanvoelt, voeg dan nog een paar druppels koffie per keer toe.

De exacte hoeveelheid koffie is afhankelijk van je suikerkeuze en zelfs de luchtvochtigheid in je huis.

Dus deze stap kan in het begin wat vallen en opstaan vergen.

Pro-tip: als je minder mensen bedient, kun je een kleinere Moka-pot gebruiken en de hoeveelheid suiker dienovereenkomstig aanpassen. Het zal moeilijker zijn om het suikermengsel op te kloppen als het te laag is. Ik raad ten minste twee porties per keer aan.

3. Maak de Cubaanse koffie compleet

Vanaf hier is de rest van het drankje eenvoudig. Voeg de resterende koffie uit de Moka-pot toe aan de kom en roer deze voorzichtig door de espuma . Serveer direct door het product in vier kleine espressokopjes te verdelen.

Cubanen genieten meer van café Cubano als een zoete afsluiter van maaltijden, meestal lunch of diner.

Cubanen houden van traditionele caf con Leche (een ongezoete Cubaanse koffie met daarop gestoomde melk) als ontbijt. Het wordt vaak geserveerd met warme beboterde toast om in de romige koffie te dippen. Heerlijk!

Laatste Gedachten

Een traditionele Cubaanse koffie is in een paar minuten gezet. Dit is een geweldige manier om te genieten van een nieuw type espresso. Omdat het tijdens Cubas isolement is ontstaan, heb je geen speciale apparatuur nodig en hoef je zelfs geen luxe koffiebonen te kopen.

Veelgestelde Vragen

Wat Is Een Cortadito?

Cortadito verwijst naar een Cubaanse espresso die is gezoet met suiker en afgemaakt met een vergelijkbare hoeveelheid gestoomd water. Ze hoeven niet altijd suiker toe te voegen. Hier leest u hoe u cortadito-espressokoffie maakt. Dit is vergelijkbaar met een Cortado. Het is een Spaanse espresso met gestoomde melk.

Waarom Wordt Cubaanse Koffie Geserveerd In Kleine Kopjes?

Cubaanse koffie wordt geserveerd in kleine kopjes omdat het erg sterk en zoet is, net als espresso. Het drinken van een grote mok vol zou overweldigend zijn voor de smaakpapillen, en de hit van suiker en cafeïne zou je van de muren doen stuiteren.

Wat Is Turkse Koffie?

Turkse koffie is meer een bereidingswijze dan een soort koffie. Nog fijner dan espresso, wordt zeer fijngemalen koffie gekookt in een traditioneel vat dat een cezve of ibrik wordt genoemd. Soms worden suiker, kardemom en andere kruiden toegevoegd. Het wordt direct uit de brouwer geserveerd, zonder enige filtering.

Klinkt interessant? We hebben een complete gids als je wilt leren hoe je Turkse koffie kunt maken.

Wat Is Mexicaanse Koffie?

Caf de Olla is een andere naam voor Mexicaanse koffie. Net als bij Cubaanse koffie begint het meestal met een sterk brouwsel van een zeer donkere branding. Piloncillo is een Mexicaanse ongeraffineerde suiker die in Mexico voorkomt. Er zit ook kaneel in. Andere kruiden en sinaasappelschil kunnen worden toegevoegd.