Wat Betekent Convectie? Verschillende Soorten Convectiekoken Uitgelegd

Convectiekoken is een belangrijk onderwerp als het gaat om de verkoop van ovens. Maar wat betekent het eigenlijk?

Hier leggen we uit wat convectie echt betekent en hoe het van toepassing is op uw apparaten, naast de verschillende soorten convectiekoken.

Convectieovens werden op de markt gebracht in de 5004 cm. Jenn-Air was de eerste fabrikant die convectieovens op de Amerikaanse markt introduceerde. Laten we het eerst hebben over convectieovens.

Heteluchtovens

Convectieovens hebben twee hoofdpunten:

    • Convectieovens hebben warmtebronnen aan de boven-, onderkant en zijkanten van de oven, evenals een ventilator om warme lucht rond voedsel te laten circuleren. Dit zorgt voor gelijkmatig koken, inclusief gelijkmatig bruinen en bakken. Het sluit ook in de sappen. Conventionele ovens hebben geen ventilatoren en gebruiken warmtestraling die tegen de ovenwanden weerkaatst.
    • De ventilator verwarmt het voedsel op een lagere temperatuur dan conventionele ovens. Je kunt bijvoorbeeld de oven terugzetten op 25 graden en toch je eten koken in dezelfde tijd als een gewone oven. Dit is wel afhankelijk van de hoeveelheid voer en/of overmaat voer.
    • Elektrische convectie is gelijkmatiger dan gasconvectie, omdat elektrische warmte een meer consistente brandstof is dan gas.

Verschillende Soorten Convectie

Er zijn grofweg twee soorten convectieovens. Convectie en echte convectie .

Convectie is uw normale oven, maar met een extra ventilator aan de achterkant om lucht te laten circuleren .

True Convection of European Convection heeft een verwarmingselement erachter . Dit zorgt voor betere kookresultaten dan standaard convectie. Echte convectieventilatoren circuleren verwarmde lucht in plaats van voorverwarmde lucht.

Dubbele Convectie

Dubbele convectie , of dubbele convectie , heeft twee ventilatoren in de oven. Ze kunnen tegelijkertijd of afwisselend ronddraaien om lucht te verplaatsen. Hieronder hebben we de Wolf E-serie oven weergegeven met dubbele convectieventilatoren.

Bij dit Wolf-model gaan de ventilatoren met verschillende tussenpozen aan en uit om voedsel op te warmen, afhankelijk van het voedsel en de bereidingswijze. Andere ovens zoals Frigidaire en Jenn-Air hebben beide ventilatoren, ongeacht de temperatuur of het kooktype.

      • 4,5 cu0,0 m dubbele convectieoven
      • 10 kookstanden, zelfreinigend
      • Bedieningspaneel voor RVS Touch

Belangrijkste Leerpunten

Convectie zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling in de oven. Hoewel het het voedsel niet zal veranderen, zal convectie consistenter koken (vooral bakken).