Kaneel In Koffie. Een Smaakvol, Creatief Brouwsel
Hoe te brouwen?

Kaneel In Koffie

Wil je een kopje koffie naar een hoger niveau tillen! Voeg geen creamer toe! Je kunt wat kruiden toevoegen

Kaneel is een veelgebruikte specerij, maar wordt vaak over het hoofd gezien als het gaat om het toevoegen van smaak aan koffie. Het goede nieuws is dat het een heerlijke, gezonde en pittige toevoeging is om in je volgende koffie te proberen.

Wat Is Kaneel?

Kaneel is een specerij gemaakt van de binnenbasten van bomen, vooral die van het geslacht Cinnamomum. Het is al duizenden en duizenden jaren een integraal onderdeel van het dagelijks leven. Het was een van de favoriete kruiden van Ferdinand Magellan in de 16e eeuw. We weten ook dat kaneel werd gebruikt als ingrediënt in oude Egyptische balsemtechnieken.

Het meest voorkomende gebruik is in de culinaire industrie. Het is gebruikt als smaakmaker voor een verscheidenheid aan gerechten in veel verschillende culturen. Deze keukens omvatten koffie, thee, cornflakescurry en een verscheidenheid aan desserts. Dit wordt meestal gedaan door de bast van deze bomen af te breken en gemalen kaneel te maken of in stokken te rollen.

De Twee Soorten Kaneel

Er zijn twee soorten kaneel, die bij de meeste mensen weinig bekend zijn. Deze twee soorten zijn Cassia-kaneel en Ceylon-kaneel. Cassia kaneel wordt ook wel gewone kaneel genoemd. Het is een Chinese kaneel die meestal wordt geassocieerd met kaneel. Aan de andere kant wordt Ceylon-kaneel pure of echte kaneel genoemd, en het is inheems in landen als India, Sri Lanka, Bangladesh en Myanmar.

Ceylon is qua smaak veel lichter dan Cassia kaneel en heeft een minder bittere smaak. Als gevolg hiervan is Ceylon ook duurder dan Cassia, waardoor het moeilijker toegankelijk is dan gewone Cassia-kaneel.

Kaneel In Koffie: Kruiden Bij Elke Slok

Omdat het een beetje extra smaak toevoegt, houden de meeste koffiedrinkers van kaneel. Het kan saai zijn om elke dag dezelfde koffie te drinken. Door een eenvoudig kruid zoals kaneel toe te voegen, kunt u de smaak veranderen zonder de algehele structuur van uw favoriete drankje in gevaar te brengen. Het wordt vaak aangetroffen in seizoensgebonden winterdranken in veel coffeeshops, maar ook in lattes, cappuccino’s, macchiato’s, enz.

Cadeau-ideeën nodig? Bekijk onze top 10 cadeaus voor koffieliefhebbers voor 2021

Deze voordelen zijn de reden waarom veel koffiedrinkers het toevoegen aan hun ochtendkoffie om hun spijsvertering te stimuleren. Bovendien is het een heerlijk, caloriearm supplement voor toegevoegde suikers en zoetstoffen en zit het boordevol antioxidanten.

Manieren Om Kaneel Aan Koffie Toe Te Voegen

Omdat kaneel wordt gemaakt van fijngemalen boomschors, kan het moeilijk zijn voor de vezels om in vloeistof op te lossen. Dit kan gemakkelijk resulteren in een slordige puinhoop die niet goed in je koffie past. Hoewel je een paar dingen kunt doen om het zo goed mogelijk te laten opgaan, is er nog steeds de kans dat wat kaneel gaat klonteren of naar de oppervlakte drijft.

Desalniettemin zijn hier slechts een paar strategieën die u kunt gebruiken om het toe te voegen aan uw volgende koffiebrouwsel.

Sassy Sass

Als je gemalen kaneel in de koffie zelf wilt mengen, kun je het het beste eerst in een ander mengsel mengen voordat je het aan je koffie toevoegt. Het is het beste om het in de melk te mengen terwijl het nog warm is of aan het stomen is. Hoe dichter de stof, hoe sneller deze oplost. Deze methode zorgt er ook voor dat de kaneel in koffie rijk en lekker is en door de drank wordt verspreid.

U kunt ook uw opties overwegen als u gemalen kaneel aan koffie zonder melk probeert toe te voegen. Je kunt het mengen met overgangsstoffen zoals verwarmde honing of gearomatiseerde siropen om het gemakkelijker op te lossen als het eenmaal aan hete koffie is toegevoegd. Dit verhoogt de algehele smaak van de koffie, met name zwarte koffie, en geeft het die extra smaakkick.

Tip Voeg kaneel langzaam toe aan de koffie en roer snel, vooral als je honing of melk gebruikt. Dit zorgt ervoor dat de kaneel er zo goed mogelijk in mengt.

Bekroon Je Koffie

Het is makkelijker om een beetje kaneel aan je koffie toe te voegen om het een garnering te geven. Het is belangrijk op te merken dat deze strategie zich niet volledig vermengt met de koffie zelf. Deze optie werkt echter het beste als je kaneel toevoegt aan koffie die al een laagje schuim of slagroom heeft. Dit geeft je een lekker aroma terwijl je aan je koffie nipt, en het voegt ook een beetje pit toe als de kaneel langzaam door je kopje dringt.

De hele stok

En natuurlijk, de snelste, gemakkelijkste methode om kaneelkoffie te maken, is gewoon een heel kaneelstokje erin ploffen. Het zorgt niet alleen voor een esthetisch accentstuk voor de meer high-end koffiedranken die er zijn, maar het voegt een behoorlijke smaak toe, vooral als je koffie een kleiner volume heeft. Meestal zullen barista’s een hele kaneelstok in een drankje doen dat al veel melk, schuim of slagroom bevat om de scherpe aanwezigheid van de kaneel te verzachten.

Voeg Het Toe Aan De Brew

De meest ingewikkelde strategie om kaneelkruiden te mengen met de robuuste smaak van koffie, is de beste manier om de twee te mengen door kaneel in je koffiedik te strooien voordat je gaat brouwen. Dit werkt perfect als je normaal thuis koffie zet met een filterkoffiemachine en de opgietmethode. Hierdoor mengt de kaneel uitstekend met de koffie, zonder het risico van klonteren door fysiek in de koffie te worden geplaatst.

Je kunt ook zelf brouwen door kaneelstokjes in het koffiezakje te doen. Het belangrijkste voordeel van deze methode is dat de geur in de koffie sijpelt zonder dat deze te sterk wordt. Soms kan het te sterk worden door te veel kaneel aan koffie toe te voegen, wat kan gebeuren als je de twee fysiek mengt.

Is Het Gezond?

Kaneel heeft veel gezondheidsvoordelen! Studies hebben aangetoond dat kaneel helpt bij het verlagen van de bloedglucose, cholesterol en triglyceriden bij diabetespatiënten. Er zijn enkele onderzoeken die zelfs een theelepel kaneel per dag in verband brengen met het aanzienlijk verlagen van de bloedsuikerspiegel. Deze voordelen zijn de reden waarom veel koffiedrinkers kaneel toevoegen aan hun ochtendkoffie om hun spijsvertering te stimuleren. Bovendien is het ook een heerlijk, caloriearm supplement voor toegevoegde suikers en zoetstoffen.

Houd er echter rekening mee dat zelfs goede dingen bijwerkingen kunnen hebben. Zowel Cassia als Ceylon kaneel zijn voor de meeste mensen volkomen veilig om te consumeren met koffie. Maar we raden je aan om eerst met je arts te overleggen voordat je een laagje kaneel op je latte bakt.

Vaak veroorzaakt Cassia-kaneel gezondheidsproblemen als het te veel wordt gegeten vanwege een verbinding die coumarine wordt genoemd. Te veel kaneel kan leiden tot leverbeschadiging, kanker, hoge bloedsuikerspiegel, ademhalingsproblemen en interferentie met andere medicijnen.

Afsluiten

Dus de volgende keer dat je wat flair aan je kopje koffie wilt toevoegen, sla dan de suiker over en voeg kaneel toe! Dit geeft je een extra manier om je dagelijkse cafeïneroutine op te fleuren. Dit kan je nieuwe favoriete manier zijn om je koffie op smaak te brengen. Wees creatief met je koffiearoma’s!

  • Koffie feiten
  • Koffie Feiten

    Hier is ons overzicht van de beste CBD-koffies. Lees onze mening over CBD-olie in koffie en de mogelijke voordelen.

  • Ben je klaar om zuivel op te geven? Geen zorgen; we hebben je gedekt, te beginnen met je ochtendbrouwsel. Bekijk onze beoordelingen voor de beste niet-zuivelcrème.

  • Koffie Feiten

    Blader door onze essentiële gids voor koffiezoetstoffen om erachter te komen wat u precies gebruikt om uw koffie zoeter te maken.

  • Koffie feiten

    Mensen lijken je te vertellen dat je nu overal kokosolie in moet doen, van je eten tot je haar. Maar kan (en moet) je kokosolie in koffie doen? Eigenlijk ja. Deze manusje van alles kan ook je koffiespel een boost geven. Lees verder om erachter te komen waarom, en om een paar recepten te zien!