Hoe Een Vacumeermachine Te Gebruiken Om De Versheid Te Vergrendelen?

Als een liefhebber van versheidsagenda, geloof ik dat een vacuümverzegelaar een van de beste dingen is die na de koelkast zijn uitgevonden. Deze uitvindingen hebben ervoor gezorgd dat we ons de hele maand geen zorgen hoeven te maken over het bewaren van voedsel en vloeistoffen. Een vacuümverzegelaar is een stof die helpt om de lucht in de opbergzak te verwijderen om voedsel en vloeistoffen goed af te sluiten voor bewaring.

Laten we weten hoe we een vacuümmachine voor dat doel kunnen gebruiken.

Een Vacumeermachine Gebruiken Voor Vaste En Vloeibare Voedingsmiddelen

Een vacumeermachine gebruiken voor vaste en vloeibare voedingsmiddelen

Hier is het hele proces dat u moet volgen voor het vacuüm verzegelen van verschillende voedselingrediënten.

Koop De Vacuümzakken

Koop de vacuümzakken

Voor het hele afdichtingsdoel heb je eerst enkele vacuümzakken van goede kwaliteit nodig. Deze tassen zijn meestal compatibel met de magnetron. U kunt dus eenvoudig elke portie ontdooien, afhankelijk van uw behoefte. Deze zakken kunnen worden hergebruikt voor rauw vlees of vis, maar niet voor diepgevroren vis. Sommige bieden wel vaatwasmachinebestendige functies. U heeft echter een kleinere kans op een grondige reiniging voor het volgende gebruik.

Ook zal de specifieke vacuümsealer die u heeft, werken met een specifiek type zak. Het is dus onmogelijk om een gewone tas naar wens te gebruiken. Zorg ervoor dat de tas bij uw machine past. Gewoonlijk wordt uw model vacuümsealer geleverd met de aanbevolen zakinformatie.

U kunt ook de zuurstofabsorberende zakken proberen die worden geleverd met niet-giftig ijzerpoeder. Deze zullen overtollige zuurstof verwijderen en plaats maken voor een betere bewaring en opslag van de hele versheid.

Voor Vaste Voedingsmiddelen

De vacumeermachine kan ervoor zorgen dat uw voedsel vijf keer beter vers blijft dan zonder het te gebruiken. Het is echt revolutionair. Maar zonder koelkast is het minder waarschijnlijk dat de versheid behouden blijft. U moet de vriezer dus gebruiken voor langdurige bewaring.

Nadat u klaar bent met het kopen van uw lokale markt voor een hele vogel- of kippendijlade, vriest u deze onmiddellijk in. Vooral de spullen die je niet meteen gebruikt. Gehakt varkensvlees en flinke stukken zalm zijn voor deze zorg inbegrepen. De grotere maat betekent betere resultaten.

Ook voor vaste items die alle gas- en vloeistofextractie nodig hebben wanneer ze in de vacuümzak worden geplaatst, werkt een barsealer beter. Dit is een van de twee soorten vacumeermachines. Bar sealers zijn het beste voor droge artikelen, omdat ze kunnen worden beschadigd door te veel te drogen.

Als u scherpe randen wilt vacuümsealen, bijvoorbeeld vlees met botten of gedroogde pasta, doe dan één ding. Wikkel ze in een zachte wikkel, zoals een theedoek of papier. Ga door met dit proces totdat de zak niet langer wordt beschadigd door scherpe randen.

Voor Vloeibare Voorwerpen

Dingen zijn iets anders als u te maken heeft met vloeibare items. U moet in dit geval omgaan met vloeibare producten zoals soepen en sauzen. En dus moet je eerst de vloeistof invriezen en dan nadenken over het verzegelen in een zak.

Omdat uw vacumeermachine vloeistof naar binnen zou kunnen zuigen. En dat veroorzaakt zeker een enorme puinhoop waar je niet mee om wilt gaan. De machine kan zich ook in een gevaarlijke positie bevinden.

In dit geval zijn kamerstofzuigers effectiever. Deze stofzuigers vervuilen de vloeistof niet en houden alleen lucht in de zak vast. Het maakt gebruik van compressie en gecreëerde lucht om zakken beter af te sluiten in plaats van direct af te dichten.

Geen overvolle tassen alstublieft!

Het maakt niet uit welke items je in de vacuümzak wilt gooien, zorg ervoor dat je wat extra ruimte overhoudt. Deze zakken mogen niet te vol worden gevuld, omdat ze mogelijk niet goed afsluiten.

Aan de bovenkant van de zak moet je minimaal 10 cm vrijlaten. En dat zal in hoge mate helpen bij het verzegelingsproces. Deze ruimte zal u helpen de volgende keer dat uw eerste poging mislukt, te verzegelen.

Minder gerimpelde tas is beter!

Voordat je een seal maakt, wil je de zak zoveel mogelijk gladstrijken. U kunt uw hand een paar keer zachtjes over de zakjes wrijven. Het is gemakkelijk om luchtzakken te maken in een verzegelde zak als deze gekreukt is. Zo voorkom je dat vacuümzakken zo strak mogelijk zitten.

Verzegel Het Een Of Twee Keer

Nu is je tas klaar om te sealen. Als uw eerste poging niet werkt, is een veelgemaakte fout die mensen maken, het zegel openen en herhalen. Soms wisselen ze de zak en verzegelen ze items opnieuw.

Dit is tijd doden en verspilt ook een zak. Als je mijn eerdere instructies hebt gevolgd en de aanbevolen vier centimeter hebt bespaard, ga dan voor een dubbele afdichting. U hoeft het vorige zegel niet te openen. Ga gewoon voor de volgende. De zak moet perfect worden verzegeld.

Als je een pakje chips probeert te sealen, knip dan de zak een stukje door. Als u klaar bent met het sluiten van de zak, moet deze zijn knapperigheid behouden.

Maak de machine schoon om hem op te bergen voor volgend gebruik

Je zult waarschijnlijk veel rommel maken als je de sealer gebruikt voor rauw voedsel en ander voedsel. En dus, als u de machine niet snel wilt verliezen vanwege dat ruwe proces, zorg er dan voor dat u deze na gebruik schoonmaakt.

Gebruik een vochtige doek om het schoon te maken. Je wilt ook de lekbak schoonmaken. Voedselresten kunnen vast komen te zitten in de sealbalk. Zorg ervoor dat u de afdichtstrip schoonmaakt om geen belemmering te krijgen in het volgende proces.

Conclusie

Zo zet je een vacumeermachine efficiënt en netjes in. De laatste stap van het opruimen is belangrijk. Zeker als je de sealer regelmatig gebruikt.

Zorg ervoor dat u de machine gebruikt voor alle etenswaren die vers moeten worden bewaard. De extra inspanning zal tijdens de maaltijden door uw gezin worden gewaardeerd!