Franse Pers Versus Overgieten. Welke Brouwmethode Is Beter?
Hoe te brouwen?

Franse Pers Versus Overgieten. Vereenvoudigde Selectie Van Hulpmiddelen Voor Handmatig Brouwen

Franse Pers Versus Overgieten Vereenvoudigde Selectie Van Hulpmiddelen Voor Handmatig Brouwen

In de afgelopen jaren is het handmatig zetten van koffie thuis in populariteit toegenomen.

Je kunt de huizen van iedereen binnenlopen, van uitgeputte studenten tot goed aangepaste professionals en een Franse pers vinden of overgieten. Als je geïnteresseerd bent om mee te doen aan deze leuke trend, lees dan verder voor meer informatie over wat je kunt doen en welke van deze populaire brouwtools het beste bij je past.

Overzicht Franse Pers

Hoe Het Werkt:

Een Franse pers, ook wel een koffiekan of koffiepers genoemd, heeft in wezen 3 componenten: een cilindrisch glas met open bovenkant (een karaf), een kenmerkende zuiger en een filter (meestal roestvrij staal). Ironisch genoeg werd dit mechanisme oorspronkelijk ontworpen in Italië in 1929. Nu is het het populairst in Europa en de Verenigde Staten.

Het gebruik van de Franse pers is vrij eenvoudig voor het geval je nieuw bent in het handmatige brouwspel. Eerst moet je de karaf koffiedik vullen. Vervolgens voeg je heet water toe en laat je het mengsel trekken. Nadat de weektijd is afgelopen, kunt u de zuiger naar beneden duwen om het koffiedik te scheiden en vervolgens van uw koffie te genieten.

Voor-en Nadelen:

Als je liever een kop koffie drinkt die sterk, gedurfd en rijk is, is dit waarschijnlijk de tool voor jou. Deze zetmethode haalt meer oliën uit het koffiedik, waardoor de smaak rijker wordt. De Franse pers kan ook worden gebruikt als u van de flexibiliteit van maatwerk houdt. Omdat de brouwer in principe elke maalgraad kan kiezen en de sterkte en rijkdom kan regelen door de tijd te wijzigen waarop het terrein doordrenkt is.

De aanwezigheid van gruis is een veelvoorkomend probleem bij Franse persen. Hoewel het gaasfilter grotere koffiedik buiten houdt, kunnen er kleinere doorkomen, waardoor de koffie een enigszins korrelige textuur krijgt. Sommige producten beweren dit probleem te verhelpen, maar naarmate die filtersystemen verslijten, kunt u nog steeds wat korreligheid krijgen.

Ten slotte, hoewel de Franse pers op een zeer pijnloze manier kan worden gebruikt, kan het schoonmaken ervan moeilijker blijken te zijn. Het mechanisme moet worden gedemonteerd en de onderdelen moeten afzonderlijk worden schoongemaakt.

Op zoek naar cadeau-ideeën? Bekijk onze Top 10 cadeaus voor koffieliefhebbers in 2021

Overgiet Overzicht

Hoe Het Werkt:

De overgietmethode vereist ook het gieten van verwarmd water over koffiedik; bij een Pour-over plaats je de gemalen koffie echter in een kegelvormig onderdeel. De gronden worden opgeslagen aan de bovenkant van de kegel. Nadat de gronden zijn geweekt, mogen ze een tijdje rusten voordat ze meer water toevoegen. Het filter zorgt ervoor dat het toegevoegde water in een cirkelvormige beweging door de koffie trekt en elimineert het element van constant contact, zodat het afgewerkte brouwsel lichter en gladder is zonder gruis, ongeacht welk product u gebruikt. Bekijk hier een video over pour-over koffie.

Voordelen Nadelen:

Overgieten worden als het grootste voordeel gezien omdat ze geen gruis bevatten. Overgieten is waarschijnlijk meer geschikt voor u dan de Franse pers als u een glad kopje wilt dat smaakt als een gewoon druppelbrouwsel.

Dit maakt het makkelijker om op te ruimen. Deze optie hoeft niet te worden gedemonteerd en werkt goed als u ’s ochtends slechts één of twee kopjes wilt zetten.

Door het ontbreken van onderdompeling is de smaak van de koffie minder intens als je de pour-over gebruikt. Dit is geweldig nieuws voor degenen die van lichtere koffie houden, maar het is niet zo goed voor degenen die van sterke, volle koffie houden.

Onze Topkeuzes

Franse Persen

KONA Franse pers

De belangrijkste verkoopargumenten van KONA zijn het filtersysteem en het ontwerp. Deze Franse pers, die als eerste of ernaast staat op verschillende rankingplatforms, heeft een nauwsluitend roestvrijstalen filterscherm en een karaf van borosilicaatglas.

Hoewel de meeste Franse persen zijn gemaakt van roestvrij staal, wordt beweerd dat dit filter de beste is. Het is ook vrij gemakkelijk schoon te maken en het is behoorlijk duurzaam. Het filtersysteem bevat geen plastic, dat na verloop van tijd kan vervormen. Dit betekent dat je het voor een lange periode kunt vertrouwen, zolang je er maar voor zorgt (dus niet wassen als het heet is, of uit het raam zetten.

Het gebrek aan isolatie kan de reden zijn dat er iets is om over te klagen. Dit betekent dat de koffie na 20-30 minuten buiten zitten afkoelt. Het is stevig genoeg om buitenshuis en voor lichte reizen te worden gebruikt, maar het houdt de koffie mogelijk niet warm tijdens langere reizen. Ook heeft het deksel van de karaf een lossere pasvorm dan de meeste en moet mogelijk worden vastgehouden tijdens het gieten.

Bodum Chambord Franse pers

Deze Bodum is gemakkelijk schoon te maken met een hittebestendige karaf van borosilicaatglas, een plastic handvat en basis en een roestvrijstalen zuiger met een gaasfilter. De Bodum Chambord is geweldig voor beginners en is een van de goedkopere Franse persopties, waardoor het een favoriet bij fans is vanwege zijn waarde.

Het roestvrijstalen filter helpt de hoeveelheid gruis in uw kopje te verminderen, terwijl het dikke, rijke gevoel en de smaak behouden blijft die van een Franse pers wordt verwacht. Het produceert dezelfde kwaliteit, hoeveel kopjes je ook zet, waardoor het ideaal is voor huishoudens met slechts één of twee koffieliefhebbers.

De belangrijkste klacht over dit product is de misleidende cupmaat. Hoewel het product beweert dat het 8 kopjes koffie kan maken (zoals door veel beoordelingen wordt beweerd), produceert het 4-5 kopjes. Voor kleine huishoudens is dit nog steeds een mooi bedrag. Het is echter misschien niet genoeg als je een koffiepers nodig hebt die genoeg koffie kan zetten voor meer mensen in één keer.

Meer aanbevelingen van de Franse pers vindt u hier.

Overgieten

Hario V60 Keramische Koffie Druppelaar

Deze koffiedruppelaar is een van de meest iconische en bekende op de markt.

Je hoeft alleen maar je favoriete filter toe te voegen. De spiraalribben doen de rest. Ze geven het terrein de ruimte om uit te breiden en helpen u de meeste smaak uit uw koffie te halen. Recensies geven aan dat modellen van keramiek en glas de beste resultaten opleveren, maar je hebt verschillende opties als deze je smaak niet aanspreken.

In tegenstelling tot de meeste van zijn concurrenten, maakt het unieke ontwerp het mogelijk om uiterst efficiënt te brouwen. Dit product is echter misschien niet het gemakkelijkst te gebruiken voor beginners. Je kunt de kwaliteit van je koffie verpesten als je fouten maakt tijdens het schenkproces.

Chemex Classic Series Glass Pour Over Espresso Maker

Deze overgietoptie is geweldig voor koffieverslaafden die meer dan één of twee kopjes tegelijk willen zetten met vier verschillende formaten. Het glas is van borosilicaat, met een gepolijste houten kraag en een leren stropdas die bijdraagt aan de esthetiek en duurzaamheid. Chemex is een merk dat al sinds 1941 bestaat en zijn sporen heeft verdiend in de industrie van pour-over koffiezetapparaten.

Recensenten hebben geklaagd dat het moeilijk kan zijn om de juiste maalgraad, water en hoeveelheid gemalen koffie te krijgen, wat het zetten van koffie een beetje ingewikkelder maakt. Deze problemen zijn echter typisch over de hele linie met pour-over koffie en kunnen worden verholpen met een beetje oefening. Al met al is dit ontwerp eenvoudiger en gebruiksvriendelijker dan andere opties die beschikbaar zijn voor kopers.

Ga hier voor meer aanbevelingen voor overgieten.

De Thee Op Handmatige Koffiezetapparaten

De Thee Op Handmatige Koffiezetapparaten

Uiteindelijk komt de keuze neer op smaak, textuur en gebruiksgemak.

Als je een gedurfder, dikker brouwsel wilt dat niet al te veel finesse van jouw kant vereist, is een Franse pers een goede keuze. Veel Franse persmodellen zijn in staat om het gritprobleem van de Franse persmethode te elimineren.

Als je de voorkeur geeft aan koffie met minder pit en een zachtere smaak, kun je overwegen om pour-over koffie te maken.

  • Koffie feiten

    Heb je je ooit afgevraagd of je Franse pers espresso-achtige koffie kan maken? Cafe Bustelo leert je hoe je French Press koffie maakt.

  • French press koffie heeft een sterkere smaak dan machine gezette koffie. Zie onze recensie van Bodum Maker.

  • Koffie feiten

    Kiezen tussen de Kalita Wave en de Hario V60? Elk heeft zijn voordelen, maar er is er zeker één die de kroon in ons boek pakt!

  • Niet bewegen! U hoeft niet te verhuizen!

  • Bekijk onze Coffee Gator pour over review als je net in de koffiewereld duikt maar je nog niet volledig wilt binden!