Steve's Recepten. Wil Je Broccoli En Linzensoep?

Craving Broccoli: Broccoli Salade

Raar, ik weet wie snakt naar broccoli? Ik, blijkbaar. Deze salade is een knapperige, citroenachtige en pittige versie van wat ik deze week wilde.

Dit is serieus het makkelijkste bijgerecht en perfect voor de zomer. Meestal als je broccolisalade hoort.

Je vindt met mayonaise beladen broccoliroosjes met kaas en spek niet het gezondste ter wereld. Deze salade is precies het tegenovergestelde, en het is echt heerlijk.

Ingrediënten:

  • 1 grote kop broccoli. Snijd in roosjes en stoom.
  • 1 el vers citroensap
  • 2 TB witte wijnazijn
  • 1 tl dijonmosterd
  • 1/4 tl citroenschil
  • 1/2 t zout
  • Peper
  • Hete saus
  • Citroen en rode ui dun gesneden

Voorbereidende Werkzaamheden:

Om broccoli te stomen, kun je de schone roosjes eenvoudig in een zakje met ritssluiting doen en er een paar insnijdingen in maken.

Magnetron de broccoli ongeveer 1-2 minuten op de hoogste stand. Controleer de gaarheid met een vork. Ik hou van de mijne om een beetje knapperig te zijn, dus ik kookte het voor minder tijd.

Begin met het maken van de vinaigrette voor de salade op de bodem van een grote kom. Meng citroensap, azijn, mosterd, zeste en zout en voeg een scheutje zwarte peper en hete saus toe.

Gooi er ook wat dunne schijfjes citroen in. Daarna voegde ik de net gestoomde broccoli toe aan de kom. Uiteindelijk heb ik het weggegooid. Voeg als laatste wat dun gesneden rode uien toe. U kunt zo veel of zo weinig gebruiken als nodig is.

Mijn moeder maakt deze salade altijd in de zomer en serveert hem met gegrilde kip, of gegrilde worst. Moraal van het verhaal is dat hij aan elk zomermenu kan worden toegevoegd.

Gisteravond wist ik dat ik broccolisalade ging eten als avondeten. Er staat een grote kom in de koelkast. Maar ik had iets nodig om het te begeleiden.

Ja, dat zijn gebakken bonen op een gebakken zoete aardappel. Ik heb deze combo de laatste tijd overal in de blogwereld gezien en het klonk echt goed, raad eens, het is echt goed!

Logisch dat de zoetheid van de gebakken bonen goed samengaat met een zoete aardappel. Hoewel het er misschien niet de mooiste uit ziet, is het heerlijk.

Ik heb nog nooit gebakken bonen uit blik gekocht omdat ik dacht dat ze niet zo lekker zouden smaken als zelfgemaakte. Ik zou echter de biologische bakbonen van het merk Whole Foods ten zeerste aanbevelen aan iedereen die geïnteresseerd is in het proberen van dit recept.

Linzensoep

Soms denk je misschien dat je een bepaald gerecht niet lekker vindt omdat je veel slechte versies hebt gehad.

Maar dan kom je plotseling een recept tegen voor dat gerecht dat je verrast en je merkt dat je tegen je beste instincten van dat gerecht houdt.

Er zijn echter bepaalde voorwaarden die vereisen dat je soep maakt. Als je uit het noordoosten of noordwesten komt, dan weet je wat ik bedoel.

Deze soep was een goede keuze omdat de smaken helder en duidelijk waren. Het was geen modderige, smakeloze soep met veel water en papperige bonen zoals de meeste linzensoepen.

Alle elementen de linzen, de uien, de groenten (ik gebruikte snijbiet) staan stevig op zichzelf en ook al is het winterhard genoeg om een wintergerecht te zijn

Het heeft ook alle helderheid van de zomer. Het kan ook pittig zijn, zoals ik deed. Dit is precies wat je nodig hebt op een koude winternacht.

Een amateur-gastronomische samenvatting van wat je doet:

  • Koop een zak linzen en kook 2 kopjes ervan in ruim water gedurende 20 minuten of tot ze gaar zijn (na 15 minuten, begin met proeven). Giet ze af als ze klaar zijn.
  • Was die pot uit, droogt hem uit. Voeg wat olijfolie toe (Heidi zegt 1 eetlepel, ik heb meer gebruikt omdat ik een veelvraat ben), zet het vuur hoger en voeg een gesnipperde ui toe.
  • Heidi en ik bewandelen hier verschillende wegen: Heidi laat je kruiden toevoegen aan het einde van het recept. Ik heb ze toegevoegd terwijl de ui aan het koken was.
  • In deze stap heb ik zout, wat komijnzaad, wat cayennepeper, wat kerriepoeder en rode pepervlokken toegevoegd. Je kunt het pittig en agressief maken door meer toe te voegen.
  • Je kunt wat citroensap toevoegen als je het subtiel en mild wilt. Heidi stelt dat u dit recept kunt aanpassen aan uw behoeften.
  • Als de ui doorschijnend is, voeg je 1 794 g blik geplette tomaten toe, 2 kopjes water (ik gebruikte het lege tomatenblik voor het water, dus ik kreeg ook alle resterende tomatenshmutz erin) en de gekookte linzen aan de pot.
  • Breng de soep aan de kook en proef; dit is een goed moment om het zout aan te passen. Ik heb veel toegevoegd, maar ik ben een zoute man.
  • Voeg na een paar minuten 3 kopjes van een fijngehakte grote bladgroente toe, ofwel boerenkool of snijbiet, die je goed wast en losmaakt van de stengel (gebruik de stengels niet). Laat het slinken in de soep, dan ben je klaar. Je bent klaar!

Het is precies het soort voedsel dat je wilt eten aan het begin van een koude, ellendige winter; wat betekent dat het nu tijd is om te eten.

Je kunt deze recepten ook proberen: