Recept Voor Koffiegelei

Ben je ooit klaar met eten en merkte je dat je zin had in iets een beetje gek als toetje? Dom als Jello . Jello is ongelooflijk. Het is heerlijk, zoet en het schudt. Maar er is een probleem.

Hoe kun je voorstellen om een grote, heerlijke portie gelatine na het avondeten te nemen terwijl je niet klinkt als een vijfjarige? Coffee Jelly is het antwoord.

Je hebt ons goed gehoord. Dit geweldige recept combineert de vrolijke jeugdigheid van Jello met het respect van een goede kop koffie. Dit recept brengt jeugdigheid en verfijning samen in één heerlijk wiebelend kopje culinaire goedheid.

Oké, genoeg van het prikkelende. Laten we beginnen met de instructies voor het maken van onze koffiegelei!

Methode

  1. Combineer koffie en suiker in een pan en meng.
  2. Verwarm tot het bijna kookt en zet dan het vuur uit .
  3. Combineer gelatine en water in een apart glas en roer goed.
  4. Voeg het gelatinemengsel toe aan de pan en roer tot het volledig is opgelost.
  5. Laten afkoelen.
  6. Giet de inhoud van de pan in kom(men) of een ondiepe pan.
  7. Zet in de koelkast en laat staan tot de gelatine volledig is uitgehard. Dit kan enkele uren duren.
  8. Eenmaal gezet, is de koffiegelei klaar! Serveer het in een kopje of kom met half en half gearomatiseerde creamer of slagroom erop. Vergeet een lepel niet!

EXTRA OPMERKINGEN:

  • U kunt de hoeveelheid suiker aanpassen (of een vervangende zoetstof gebruiken), naar uw smaak.

Verschillende Manieren Om Je Koffiegelei Te Serveren

Verschillende Manieren Om Je Koffiegelei Te Serveren

Afgezien van het met een lepel in de kom graven, zijn hier enkele geweldige suggesties voor hoe u uw koffiegelei kunt serveren.

Kubus het

  • Dit is de beste manier om koffiegelei te serveren, omdat het zowel praktisch als handig is. Koel het gewoon in een ondiepe pan en snijd het vervolgens in vierkanten met een mes!

Doe het in een kopje

  • Je kunt een kopje vullen met wat blokjes, waardoor je een soort koffiegelei-drankje krijgt, of je kunt het zelfs in het kopje koelen! Deze optie is perfect voor een meer single serve-gevoel.

Combineer het met ijs

  • IJs kan gewoon vanille, chocolade of koffiesmaak hebben en is een prachtige aanvulling op uw koffie-gebrouwen goedheid.

Serveer het met slagroom en/of chocoladesaus

  • Een klassieke finishing touch voor elk dessert!

Waar Komt Koffiegelei Vandaan?

Japan is een land waar koffiegelei heel gewoon is. En Japan is toevallig een van de belangrijkste producenten van kant-en-klare koffiegelei. We hebben de Japanse versie van dit recept in onze ultieme lijst met recepten voor koffiedesserts.

De meerderheid van de wereld is dit geweldige dessert echter vergeten, behalve Japan. De uitzondering daarop is de Filipijnse versie van koffiegelei, waarin gecondenseerde melk is verwerkt.
Dit was echter niet altijd het geval.

Het dessert was ooit populair in de Verenigde Staten, vooral in New England, waar het koffiegelatine werd genoemd. Je kunt het ook in Groot-Brittannië vinden als je teruggaat tot 1817.

In de loop der jaren hebben dessertmenu’s over de hele wereld de vraag naar deze heerlijke traktatie echter zien afnemen.

OPMERKING : Lees hier meer over de geschiedenis van koffiegelei!

Laatste Gedachten

Koffiegelei is een prachtige combinatie van zoet en bitter. Het kan worden gebruikt als aanvulling op lekker eten. Hoewel het concept van gelatinekoffie op een paar plaatsen populair is gebleven, is het in de loop der jaren overal elders verloren gegaan. Het is tijd om hier verandering in te brengen.

Bekijk onze receptenbibliotheek voor meer koffierecepten. Als je deze gids leuk vond, raad ik je aan om eens te proberen met het maken van met chocolade bedekte koffiebonen.