Koffie Die Niet Naar Koffie Smaakt. Onze Drankaanbevelingen

Als je een koffie-newbie bent en onlangs bent begonnen met het drinken van koffie, maar niet om de smaak geeft, ben je niet de enige. Veel mensen hebben het gevoel dat ze ’s ochtends die schok van cafeïne nodig hebben, maar kunnen gewoon niet omgaan met de sterke smaak van zwarte koffie.

Veel koffieopties smaken niet naar koffie, en dat is het goede nieuws. Hoewel het misschien absurd lijkt, zijn er talloze producten die zijn ontworpen voor mensen zoals jij.

Hier zijn onze topaanbevelingen voor soorten koffie met verschillende smaken, zodat u kunt genieten van uw cafeïnestoot in de ochtend.

Caffe Mokka

Caffe Mokka

Zoals de naam al aangeeft, smaakt deze koffiestijl niet naar koffie, maar naar chocolade. Je hebt het misschien ook wel eens mochaccino horen noemen, en het is een populaire keuze in cafés over de hele wereld.

Caffe mokka smaakt vergelijkbaar met warme chocolademelk, maar heeft het cafeïnegehalte van gewone koffie. Hoewel je een subtiele koffiesmaak kunt bespeuren, is deze niet zo sterk als chocolade.

Er zijn veel smaken van caffe mokka. Pepermuntmokka is bijvoorbeeld meestal verkrijgbaar tijdens de kerstperiode. Je kunt ook kersenmokka en vele andere toegevoegde smaken vinden.

Dit zijn geweldige keuzes voor mensen die niet van koffie houden, omdat hun intense smaak elke koffiesmaak overheerst.

Je kunt mokka-drankjes vaak vinden in cafés, maar ze zijn ook eenvoudig thuis te maken.

Cadeau-ideeën nodig? Bekijk onze Top 10 cadeaus voor koffieliefhebbers in 2021

Hoe Caffe Mokka Te Maken

Er zijn veel manieren om een caffe mokka te maken, en je kunt ze aanpassen op basis van je voorkeuren. Hoewel dit recept bedoeld is als een replica van de Starbucks-versie, is het zeker niet het enige.

Een shot espresso gemengd met gestoomde melk, cacaopoeder of chocoladesiroop is het basisrecept. Afhankelijk van uw voorkeur kunt u ook toevoegen:

  • Suiker
  • slagroom
  • vanille
  • Andere smaken zijn mogelijk beschikbaar indien nodig

Voor een eenvoudige caffe mokka meng je twee eetlepels gehakte chocolade op siroop of poedervorm met twee ons espresso of koffie. Voeg een kopje gestoomd water toe om het te maken.

Caramel Macchiato

Caramel Macchiato

Macchiato, Italiaans voor koffie met vlekken, is de Italiaanse term. Deze term beschrijft koffiedranken die een grote hoeveelheid melk combineren met espresso.

Een andere variatie is de latte macchiato, hetzelfde idee, met gestoomde melk voor een romiger drankje.

Traditionele macchiato’s worden niet gezoet. Dit maakt ze ideaal voor wie van minder stroperige drankjes houdt.

Deze eenvoudige basis kan worden gebruikt om zoete smaken en andere toevoegingen te maken. Dit heeft de macchiato getransformeerd in een drankje in dessertstijl.

Een trendy versie is de caramel macchiato, die eind jaren negentig werd geïntroduceerd.

Macchiato’s zijn een goede keuze voor mensen die niet van de bittere smaak van koffie houden. Terwijl ze espresso gebruiken, vertrouwen ze ook op een grote hoeveelheid melk en andere smaakstoffen.

Macchiato’s worden meestal gezoet met room of andere ingrediënten.

Hoe Maak Je Een Caramel Macchiato

Caramel macchiato kan een ongezoete drank omtoveren tot een decadente dessertdrank. Je kunt het op veel verschillende manieren maken en je kunt het recept naar eigen smaak aanpassen.

Het basisrecept vereist een espresso met een paar ons gestoomde melk. Een theelepel vanille is een veelgebruikt ingrediënt in veel recepten.

Voeg een eetlepel karamelsaus toe aan de drank. Dit kan direct aan de drank worden toegevoegd, geroerd en over de top geserveerd.

Vanille Latte

Vanille latte is een populaire keuze voor mensen die niet van de smaak van koffie houden. Met veel melk en shots vanillesiroop is het zoet en romig met een gedempte koffiesmaak.

Dit is een leuk alternatief als je ook niet van extreem zoete dessertkoffiedrankjes houdt. In plaats daarvan kunt u vertrouwen op de vanillesmaak en de extra melk om de smaak van koffie te verdunnen in plaats van veel slagroom en suikersiroop toe te voegen.

Een traditionele latte is gewoon een koffiedrank gemaakt met gestoomde melk.

Een gewone latté wordt gemaakt met een shot espresso en enkele ons melk. Ze zijn melkachtiger dan koffie. De vanillesmaak voegt een extra smaaklaag toe om de koffie verder te verbergen.

Hoe Maak Je Een Vanille Latte?

Maak een vanille latte door een espresso te zetten. Verwarm anderhalve kop melk tot het stoomt. Voeg twee eetlepels vanillesiroop toe aan het mengsel.

Je kunt ook 2 eetlepels pure vanille aan het recept toevoegen en zoveel suiker als je wilt.

Goed mengen.

IJskoffie Of Bevroren Koffie

Je zou kunnen denken dat ijskoffie of bevroren koffie, koffie gemaakt in een blender om de consistentie van een smoothie te krijgen, gewoon naar koffie smaakt, toch?

Maar dat is niet precies het geval. Deze koude koffiedranken zijn meestal sterk gezoet en op smaak gebracht met siropen of andere smaakstoffen.

Bijna elke coffeeshop heeft gearomatiseerde ijskoffie en bevroren koffie, verkrijgbaar in vele smaken. Dit zijn enkele van de meest voorkomende smaken:

  • Vanille
  • mokka
  • Karamel
  • Pepermunt
  • Oreo

Deze drankjes smaken meer naar milkshakes dan naar een gewone kop koffie.

Ze zijn te vinden bij veel restaurantketens, onder verschillende namen, zoals Coolatta at Dunkin Donuts en Frappuccino Starbucks.

Het is echter net zo eenvoudig om deze dessertkoffiedranken zelf te maken. Je hebt alleen koffie, melk, suiker, ijs en eventuele smaakstoffen nodig.

Als je een bevroren koffiedrank wilt, heb je ook een blender nodig.

Hoe Bevroren Koffie Te Maken

Je kunt een cafeïneboost krijgen met sommige recepten voor bevroren koffie, zoals deze voor bevroren karamelkoffie.

Je hebt acht ons koffie nodig. Voeg zoveel melk toe als je wilt – meer zal de koffiesmaak verminderen. Voeg naar wens suiker of andere smaakstoffen toe.

Mix de ingrediënten met acht ijsblokjes in een blender tot een gladde massa. Veel mensen vinden het ook leuk om chocoladesiroop, slagroom of andere toppings toe te voegen om er een dessertdrankje van te maken.

Chai Latte

Chai latte kan worden omschreven als een klassieke latte met chai kruiden. Chai is een combinatie van pittige, smaakvolle en aromatische theeën.

De combinatie met koffie en melk resulteert in een koffiedrank die smaakt naar thee, melk en suiker.

Een chai latte betekent technisch gezien thee met opgeschuimde melk. Je kunt een vieze Chai latte maken, dat is thee met melk en een shot espresso.

Chai is zo lekker dat veel mensen het drinken, zelfs als ze ook van koffie houden! Maar het combineren van koffie en thee met melk en suiker brengt de hele ervaring naar een ander niveau.

Deze variant van koffie is verkrijgbaar in veel coffeeshops. Ze kunnen echter ook thuis worden gemaakt. Deze zijn geweldig voor diegenen die houden van smaakvolle, suikerarme cafeïnedranken.

Hoe Maak Je Een Chai Latte

Om een chai latte te maken, heb je maar een paar essentiële ingrediënten nodig.

Als je deze eenmaal hebt samengesteld, kun je met ingrediënten spelen om het drankje naar jouw smaak aan te passen. Het kan echter zijn dat u het precies leuk vindt zoals het is.

Deze drank kan worden gemaakt met behulp van in de winkel gekochte Chai. Chai verwijst echter naar een specifieke kruidenmelange in combinatie met zwarte thee.

Je kunt het wat luxer maken door eenvoudige zwarte thee met kruiden te gebruiken. Deze ingrediënten zijn nodig om het te maken:

  • zwarte thee
  • gember
  • Kaneel
  • Steranijs
  • kruidnagel
  • peperkorrels
  • bruine suiker
  • vanille

Tot slot heb je espresso en melk nodig. Zet de thee en voeg alle kruiden in de juiste hoeveelheden toe (je kunt het gedetailleerde recept hier vinden).

Schuim de melk op, hetzij met een melkopschuimer, hetzij door deze snel in een pan op middelhoog vuur te kloppen. Combineer het met de thee en espresso-shot om een perfecte vuile chai latte te maken.

Laatste Gedachten

Als je het gevoel hebt dat je vastzit omdat je een flinke dosis cafeïne nodig hebt, maar je houdt niet van de typische koffiesmaak, dan zijn er tal van koffiecombinaties beschikbaar.

Voel je niet onder druk gezet om elke dag naar dure coffeeshops te gaan. Veel van je favoriete koffiedranken kun je thuis maken met basisingrediënten uit je keuken.

Deze heerlijke koffiedranken hoeven niet allemaal zoet te zijn. Velen van hen maskeren de koffiesmaak met suiker, slagroom, chocolade, karamel of gearomatiseerde siropen.

Dat zijn echter lang niet de enige manieren om de smaak te verhullen! Je kunt ook melk, kruiden, ijs en andere ingrediënten gebruiken om de smaak diepte te geven en de bittere koffiesmaak te verdoezelen.

Als je van cafeïne houdt – of zelfs gewoon van het ritueel van een kopje koffie – maar niet om de smaak geeft, zijn er nog steeds genoeg opties om van de koffie-ervaring te genieten.