Hoe Een Vleesmolen Te Gebruiken?

Kun je een vleesmolen goed gebruiken?

Het gebruik van deze machines is heel eenvoudig; in feite kunt u aan de slag zonder de gebruikershandleiding te lezen. Stel eenvoudig uw beste vleesmolen samen inclusief uw gewenste maalschijf.

De volgende stap is om het vlees in de trechter te voeren. Zet tot slot je vleesmolen aan en begin met malen. Er zijn echter een paar dingen waar u rekening mee moet houden bij het verwerken van uw vlees.

Houd Je Vlees Koud

Je moet er altijd voor zorgen dat je koud vlees maalt. Warm vlees kan ervoor zorgen dat vet gaat lekken. Als dit gebeurt, is het vlees gaar en vlezig als het uit de tube komt.

Laat je vleesmolen en eventuele onderdelen ervan eerst ongeveer een uur afkoelen in de vriezer voordat je gaat malen.

Zorg ervoor dat je vlees gekoeld is voordat je gaat malen. Je hebt meerdere malen nodig om worsten te maken. Leg hiervoor je vlees in een kom, schaal of bord.

Zorg Dat Je Vlees Goed Getrimd Is

Voordat u uw vlees in de vleesmolen plaatst, moet u ervoor zorgen dat het goed is bijgesneden. Voor de lekkerste stukken vlees moet je wellicht de gebruiksaanwijzing raadplegen.

U kunt vastlopen voorkomen door uw vlees op de juiste maat te snijden. Hierdoor kun je snel malen. Hak je vlees ook niet in hele kleine stukjes die niet door de maaltanden gaan.

Zorg Er Altijd Voor Dat Het Mes Scherp Is

Het mes is een zeer vitaal onderdeel van de vleesmolen en vereist daarom veel aandacht. Een bot mes zorgt ervoor dat het vlees gaat smeren.

Door herhaald gebruik wordt het mes na verloop van tijd scherper. Zorg er echter voor dat de plaat en het mes goed contact maken.

Om ervoor te zorgen dat je mes altijd scherp is, moet je het schoon houden. Het slijpen van uw mes kan één keer per jaar of volgens de gebruiksfrequentie. U kunt ook overwegen een nieuw mes aan te schaffen ter vervanging.

Houd Je Maalschijven Schoon

Zorg ervoor dat u alle onderdelen van de vleesmolen losmaakt en met de hand wast. U moet uw vleesmolen wassen volgens de gebruiksfrequentie.

Lees voordat je begint met het wassen van je vleesmolen de gebruikershandleiding voor instructies over het losmaken van de vleesmolenonderdelen.

Laat de accessoires drogen voordat u ze weer in de vleesmolen plaatst.

Je Kunt Vlees In Kleine Tot Grote Stukken Malen

Als u vlees bereidt voor het maken van worsten, heeft u zeer fijn vlees nodig, afhankelijk van de worstsoort. Je moet het vlees twee keer malen en tussen de batches koelen.

Eerst maalt u uw vlees op een groot bord. Gebruik dan een kleinere plaat om de tweede maalbeurt te doen.

Het is een goed idee om worstvlees voor het malen te zouten. In het geval van hamburgers, zout het vlees na het vormen van de hamburgers. Het toevoegen van zout heeft een enorme impact op de uiteindelijke textuur.

Het zout lost verschillende eiwitten op, waardoor de eiwitten gemakkelijker kunnen verknopen en een strakke matrix vormen. Je zult een gemakkelijke tijd hebben om te slijpen.

Het verwerken van je vlees met een vleesmolen is heel eenvoudig en je kunt in korte tijd grote hoeveelheden vlees malen als je alle functionaliteiten onder de knie hebt.

De belangrijkste zaken om rekening mee te houden zijn de scherpte van het mes, de reinheid van de onderdelen van de vleesmolen en de vleestextuur. Raadpleeg de handleiding voor instructies van de fabrikant.

TopMeat Grinders Voor Het Malen Van Vlees